Wednesday, February 3, 2016

פינת השף - אוכל בטרק

שלום לכם!
טוב, אז אחרי אחרי שחזרתי מהטרק הקודם, טרק של 5 ימים במדבר, כשסיימתי נשארו לי 100 גרם תמרים. שואלים אותי הרבה מה אני לוקח לאכול לטרקים ואני רוצה לשתף אתכם.



בטרק מאוד חשוב לא לקחת יותר מדי אוכל - סוחבים הכל על הגב, ממש חבל לסחוב אקסטרה. עדיף לסחוב כמה שפחות זבל שנשאר (כמו מקופסאות שימורים למשל) ולחסוך בדלק - דלק זה משקל. חשוב גם לתכנן כמה מים יהיו זמינים בדרך -כשיש הרבה אז עדיף לקחת יותר אוכל יבש, כשפחות אז בהתאם. הולך כליטר - ליטר וחצי מים לבישול ותה ללילה ובוקר. 
  • חשוב לקחת אוכל יבש עם הרבה חלבונים, תצטרכו אותם בטרק ארוך. 
  • קודם כל - סופרים לילות, לא ימים - אפשר לאכול ולשתות הרבה בהתחלה ובסוף המסלול, כדי לסחוב פחות.
  • חשוב גם לקחת אוכל שמתבשל המהירות - כדי לחסוך דלק. אורז, לדוגמה זה ממש לא אופטימלי.
  • חטיפי אנרגיה - אני מעדיף "סניקס" - יש בו הרבה פחמימות, סוכר ואנרגיה לאומת משקל - בדיוק מה שצריך לצהריים בטרק.
  • ארוחת בוקר - אם משרים כוסמת או קווקר בערב במים קרים, זה יהיה מוכן בבוקר - ולא צריך לבשל, רק לחמם. שמעתי גם שפסטה אפשר להשרות, אבל לא ניסיתי. באופן כללי, זה די יעיל להשרות, אם אפשר.
  • אגוזים למיניהם - מלא חלבונים
  • תמרים - מלא סוכר - אנרגיה זמינה מידית. זה הדבר כשמרגישים חולשה פתאום.
  • איזוטוני - חשוב לקחת תערובת מלחים לטרק שהוא יותר מיומיים. תקראו על זה, יש הרבה באינטרנט.
  • קורנפלקס - נחמד ליום, למרות שבזמן האחרון אני מעדיף סניקרסים.
טוב אז הנה התפריט שלי:  (אציין שאני אוכל הרבה יחסית) 

כ700 גרם אוכל ליום (לילה) פלוס קצת אקסטרה לכל מקרה.
2 חטיפים ביום לצהריים
אגוזים ותמרים
125 גרם כוסמת\קווקר לבוקר
125 גרם עדשים אדומות לערב - לוקח להם כ 3-5 דקות להתבשל
175 גרם קוסקוס מלא לערב
ריבת חלב - במקום סוכר
מרק אינסטנט / תערובת אורז
תבלינים
שום
איזוטוני

ריבת חלב שמים בקווקר\ קוסמת בבוקר. שימו לב שאני בכלל לא לוקח סוכר.
בערב, שמים את העדשים במים, מרתיחים עד שהעדשים קצת קשים ,מוסיפים תבלינים ותערובת אורז או מרק, שמים קוסקוס, מחזיקים על האש עוד כדקה, אז אפשר לכבות ולחכות כ 5 דקות, והכל יהיה מוכן. אוכלים עם שום, לא תאמינו כמה טעים זה יראה בסוף יום הליכה :)

גז - זה תמיד קשה להעריך.. עכשיו שחזרתי מטרק של 4 לילות הספיק לי בלון גז אחד של 190 גרם. אבל השתמשתי במחזיר חום בבישול.
כשטיילתי בדרום אמריקה עם הבנזיניה , 600 מ"ל דלק הספיק לי ל 4-5 ימים. (אבל שם גם היה יותר קר יותר וגבוה יותר) 

זהו, 
שיהיה אחלה טיול!




Monday, January 25, 2016

עבדת למצד תמר - לא מפסיק להפתיע

שלום!
ראשית אני רוצה להתנצל ולהתוודות, טיילתי  ולא כתבתי, אבל יש לי סיבות מקלות ואני אשתדל לפרסם את הדברים המעניינים שעשיתי בשנה וחצי האחרונות.

לא לספר על הטרק הזה היה בגדר פשע. זה באמת אחד הטרקים הכי יפים והחזקים שעשיתי (גם בעולם).
חמישה ימים בנגב ברובו לא מסומן במקומות מבודדים ורחוקים.
הייתי לבד, לקחתי את הזמן כדי לחקור קצת מקומות מסביב והייתי גמיש עם המסלול, זה כמובן העצים את החוויה. המזג אויר היה אידיאלי ביום אבל קר בלילה, בחלק מהלילות היה טל ושק השינה הרטוב לא הוסיף.

קצת פרטים.
מים במסלול יש רק בעין שרב, ובגבים בדרך, תבדקו מה מצבם בעמוד ענן. בימים האחרונים יש מים במפעלי אורון ובבסיס שעל שפת המכתש הקטן.
רוב ההליכה היא לא קשה טכנית אבל לפחות חצי מהמסלול לא מסומן - צריך לדעת לנווט ולהבין לאן ללכת.
כל הימים היו ארוכים - הלכתי מהזריחה ועד החושך עם הפסקות קצרות.

יום 1: - עבדת -מעלה הנחש הצמא - קצת לפני עין שרב.

התחלתי מעבדת- לא היה שומר בכניסה אז פשוט נכנסתי ועברתי דרך אתר העתיקות. ההליכה על קו הרכס על דרך הג'יפים לא מרשימה במיוחד ודי משעממת. האטרקציה היא שיש המון(אבל המון!) כלי צור פרהיסטוריים בדרך.

הירידה בנחל די נחמדה, אבל בסה"כ אפשר לוותר והדרך הסטנדרטית לדרך למעלה הנחש הצמא(דרך עין עקב עליון ועין שביב) הרבה יותר יפה ומעניינת.
מחפורות הנחש הצמא מרשימות - לפי מה שהבנתי הם נחצבו כדי לאחסן נפט לשעת חרום. ירדתי דרך מעלה הנחש הצמא. הנוף למכתש הגדול וכל בקעת צין מדהים, במיוחד בשקיעה(ובזריחה). ישנתי בירידה בשביל.


יום 2: עין שרב -סדקים - נחל חוה.


הליכה במסלול לעין שרב - חשוב לא לפספס, השביל פונה שמאלה לפני המעיין.


במעיין יש שני ברכות קטנות, העליונה קצת יותר למעלה ועדיף למלא מים משם. המים מליחים קצת ויחד עם כלור הטעם ממש מגעיל, אני העדפתי את המים מהגבים בדרך. עליה דרך מעלה שרב ומשם על ההר לכיוון הסדקים. הנוף למכתש הגדול והר החלק פשוט עוצרי נשימה לאורך כל הדרך, אחד המקומות היפים בעולם.


ירדתי לנחל חוה במסלול המסומן, והתחלתי לרדת בנחל. התכנית הייתה ללכת כק"מ ואז להעפיל על הרכס לנחל דרס ועין צוונית, אבל הנחל היה כל כל מרשים שפשוט המשכתי לאורכו.


סלעים שטופים לבנים עם מאובנים ענקיים עליהם, קניונים צרים, גבים קטנטנים. אבל מה אני מספר? תראו תמונות. https://picasaweb.google.com/111488392875344757563/AvdatMezadTamarDays12


אז יצא שירדתי יותר מ5 ק"מ בנחל, ונשארתי שם לישון. אני ממש ממליץ בחום לבקר שם, נחל חוה פשוט לא הפסיק להפתיע אותי לאורך כל הדרך. אפילו אגיד שזה הנחל במדבר הכי יפה שהייתי בו.




יום 3: נחל חוה - עין צוונית - הר טרף - עין ארחות - נחל חגור



בגלל הזריחה, העדפתי ללכת לכיוון עין צוונית על הרכס ולא בתוך הנחל. העליה להר הקטן על הרכס בהחלט עשתה את הבוקר.





משם ירדתי לנחל דרך לכיוון עין צוונית. סימון שבילים כחול ישן לאורך הנחל - פעם המקומות האלו היו פתוחים למטיילים. עין צוונית - מפל פרסה ולאורכו המון טפטופים, אבל אין בריכה או מקור מים נורמלי - לא הייתי סומך על זה כמקור מים (אלה אם כן לעשות שם הפסקה ממש ארוכה ולחכות שיתמלא).אני מלאתי מים מהגבים ליד.


עליה מרוג'מת להר טרף שם בין הגבעות פגשתי סוס פרא, שעמד ובהה יותר מחצי שעה אחרי שעזבתי (בטח ניסה להבין מי זה היצור המוזר הזה שמסתובב לו בשטח).


ההליכה על הר טרף לאורך הפסגות מדהימה ויפיפייה,  כל האזור של הר אנמר מצד אחד, הנוף למכתש מהצד השני, אי אפשר לתאר. הנוף, הרוח, אני לבד לגמרי, הרגשתי פשוט מלך העולם, כאילו אני הראשון שמגלה את המקום, בהחלט אחד השיאים של הטרק.





משם ירדתי לכיוון עין ארחות תוך כדי סיבוב למפלים של נחל טרף, יש רוג'ומים בנחל, אבל הדרך לא
פשוטה. מפלים וגבים מדהימים. במפל התחתון יש המון מאובני צור על הסלעים, מרשים ביותר.


יישוב קדום בדרך לעין ארחות, לא מצויין במפה ואין עליו מידע. במעיין לא מצאתי מים, אבל הייתה שם קבוצה של ג'יפאים שהביאו לי מלא מים. זה אותם החבריה שפגשתי לפני שנה בדיוק בטיול עם אבא לנחל קמאי במכתש רמון. אז, הם הקפיצו אותנו בסוף המסלול. צירוף מקרים מרשים, לצערי שכחתי להחליף איתם פרטים, אבל בכל מקרה - תודה רבה לכם , אנשים טובים.
משם ירדתי בנחל חגור וישנתי במורד הנחל.



יום 4: נחל חגור - נחל שרף - נחל חלק - הר חלק - עין יורקעם


יצאתי מהנחל והמשכתי דוך לכיוון נחל שרף. הליכה יפה ומרוג'מת ברובה - כנראה למסלולי אופניים. בהמשך יש ירידה נוחה לנחל שרף - נחל יפיפה עם קניון צר שנראה גם עביר לאופניים, ואפילו יש קצת עקבות. ממשיכים עם הנחל עד לפסי הרכבת, חוצים וממשיכים לנחל צין.





מסביב שטחי קרייה של מפעל צין, זה מדהים כמה מקום אפשר פשוט לשטח לטובת פוספטים.


מקדימה הר חלק, על המצלעות יש מכתשונים קטנים וגדולים. ממש אפשר ללמוד את הגאולוגיה של יצירת מכתש. ימינה בנחל לכיוון השביל האדום לנחל חלק. בדרך קפצתי למכתשון בנחל אחד מערבית לשביל. מומלץ ביותר, מכתש בכותר של כ 100 מטר עם נחל מנקז יפיפה וצל וצמחיה דשא וגב קטן בתחתית המצלעות.מקום מדהים וקריר באמצע יום חם.




עליה בנחל חלק להר, הסתובבתי קצת על ההר, תצפיות מרשימות לנחל צין והר צין והמשכתי לדרך הג'יפים עד לכביש השרות של המפעל. רציתי לעשות את האזור של הר גולחן למחרת, אבל כבר הייתי די עייף , וההר לא נראה לי כל כך יפה מרחוק אז החלטתי לקנח את הטיול בשני מקטעים של שביל ישראל מעין יורקעם למצד תמר. תפסתי טרמפ של 10 ק"מ מהכביש לעין יוקעם. היה עוד קצת אור, וגם אור ירח אז ירדתי דרך מעלה פלמ"ח וישנתי בנחל חתירה. קטע יפיפה של השביל.



יום 5: נחל חתירה - מצד צפיר - מכתש קטן - מצד תמר
כל הדרך על שביל ישראל (אז חבל לצרף מפה) . נחל חתירה מאוד יפה ונחמד, אחרי המעלה ממנו מתחילה דרך די משעממת של כ 10 ק"מ עד מצד צפיר, משם הליכה למכתש הקטן. ירדתי במעלה עלי , וחתכתי קצת דרך המכתש עד לשביל ג'פים העולה למעלה ליציאה.



החלק הלא מסומן הזה דרך המכתש מאוד מעניין ויפה - המון סלעים וחול בכל מיני צבעים, נחלונים ודיונות. מאוד נחמד, אבל לוקח יותר זמן.
עליתי במכתש כבר לקראת השקיעה והגעתי לכביש בחושך.


זהו.. דווקה הפעם כבר הייתה בשל לחזור הביתה, מלא בחוויות. היה באמת טיול מדהים, כל יום היה משהו שהפתיע אותי. אחד הטרקים החזקים שעשיתי.

הפנינות של הטיול, שאני ממש ממליץ לבקר גם אם לא הולכים לכל כך הרבה זמן:
נחל חוה וההרים ליד, הר טרף, המכתשון הזה בהר חלק, המפלים של נחל טרף וכמובן ההליכה על המצוק של חורבת שרב והסדקים.

התמונות כאן:
https://picasaweb.google.com/111488392875344757563/AvdatMezadTamarDays12

https://picasaweb.google.com/111488392875344757563/AvdatMezadTamarDay3

https://picasaweb.google.com/111488392875344757563/AvdatMezadTamarDays45